среда, 5. јун 2013.

KAKO SMRŠATI 5 KILA ZA 10 SEKUNDI





Polako ali (ne)sigurno nam dolazi još jedno leto. Znate to je onda kad sve živo i neživo bleji na Adi, ženske nose šortceve i suknje do dupeta, a muškarci okolo idu polugoli.
Pred leto se treba pripremiti, što fizički, što psihički. Ako rešite da krenete težim putem, pripreme traju godinama, ali ako ste za instant rešenja, možete srediti telo i glavu za nekoliko nedelja.

Ja sam izabrala da budem disciplinovani tip. U teretanu idem, pa idem, već godinama, pa mi nije problem kad rešim da odem na more i sutradan krenem, bez isprobavanja kupaćeg. Da se ne lažemo , umem i ja da se opustim i podlegnem raznim pljeskavičetinama, pičurinama i sladoredurinama ali se trudim da takvi loše postupci ne pređu u naviku.

Većina žena koje poznajem nije u istom fazonu. One gaje i održavaju milion različitih izgovora zbog kojih ne mogu u teretanu, na trčanje, na bajs, u šetnju. Te im pada kiša, te im je vruće, te su umorne, te duva vetar, te je zanimljivije pušiti i piti kafu, te je leto još daleko...i tako u nedogled. A onda posežu za instant forama i fazonima:

LOGORAŠKO GLADOVANJE

Kada rezervišu letovanje počnu da gladuju ili da poste na vodi bez obzira što se tada po crkvenim pravilima nije vreme za takvu vrstu aktivnosti. Odjednom, izjelice koje su do pre 3 dana jele po 3 big meka u kombinaciji sa velikim šejkom i duplim mek flarijem, a za užinu jele parče pice i pola milka čokolade, dan provode na vodi, turskoj bez šećera , 3 lista zelene salate i četiri jagode (kada im se jede nešto slatko). Onda im se vrti u glavi, umorne su i ako spavaju 10 sati dnevno a kad hodaju slože facu kao da će svakog sekunda ne kolabirati već umreti. Gladovanja se pridržavaju čak i kad počne da im se okreće želudac i da padaju u nesvest po ulici. Metod se konzumira dok se ne dostigne željena kilaža. A onda sve u krug, mekovi, pičurine , šiševi, do sledećeg leta, kada nagomilaju više nego prošle godine jer jadan metabolizam ne zna šta ga je snašlo.

TURBO-ČAROBNA PILULA KOJA ODSTRANJUJE SALO I CELULIT U SEKUNDI

Ovaj metod mi je najbesmisleniji, a ljudi koji ga upražnjavaju najzabavniji. Nalože se na reklamu kako će za samo 3 sata uz čarobnu pilulu koja košta 6.999,99 dinara oslabiti 8 kila, i nestaće im sav živi i mrtvi celulit koji se taložio decenijama.
Naravno, skupe se pare i krene se u proceduru. Očekivanja su velika. Kada se ne uspe sa jednom čarobnom pilulom, prelazi se na drugu, jer je fora da za svakog postoji neka samo treba da budes dovoljno uporan (da ne kažem glup) i strpljiv i pride da uložiš para u visini godišnje članarine prosečne teretane, pa da pronađeš svoju uz koju salo nestaje kao rukom odnešeno. I kako se ne zajebati pa ne probati. Konzumenti odmah osete da se nešto promenilo. Kao organizam je počeo da vari, a metabolizam da razgrađuje. Piju vode ko sumanuti i trčkaju po wc-ima na svakih 5 minuta. Skinu oni 3-4 kile, navuku se, kupe još jedno pakovanje pa sede i čekaju da se skinu i ostatak. A onda čitava stvar zastane i njima nije jasno kako  je čarobna pilula prestala da deluje, pa piju je jednom dnevno, sede i čekaju , a kad ono ništa. Izgubljenu kilažu posle povrate dok kažete pica.

JEL MI MESEC DANA NA TRACI ZA TRČANJE DOVOLJNO DA SE ZATEGNEM, ILI IPAK DVA?


Previše puta sam čula ovo pitanje, i verujte, ne znam šta da odgovorim. Kosa mi se diže na glavi svake godine u maju i junu kada sezonci krenu u teretanu misleći da će hodanjem na traci, brzinom 6 km na sat uspeti da zategnu dupe koje se od 15-te godine vuče za njima. Ok, posete oni i steper, ali pošto im je komplikovana procedura dizanja nogu, reše da koriste samo traku i eventualno bajs. Teg na podignu, ne daj bože. Čitale su u cosmopolitanu da če im izrasti mišići kao muškom bodi bilderu takmičaru i onda to više nikad neće moći da odstrane. Što je sigurno sigurno..Takođe su čuli da trčanje nije dobro za srce i zglobove (?!?!?!? Nije, ako imaš 200 kila, 60 godina i jedan infarkt iza sebe, onda zaista nije) pa bolje da ne trče. U ostalom, brzo se zamore i vrti im se u glavi od toga. Od ostalih sprava beže. Ne znaju tačno za šta služe. Bolje da se ne povrede.
Od čučnjeva im klecaju kolena i dobijaju upalu mišića, te to takođe ne valja.
I tako 2 meseca članarine istekne, a dupe se ne zategne.

ZABOLE ME SVAKI SANTIMETAR DUPETA MOG VELIKOG , ILI BOLJE DA LJULJA NEGO DA ŽULJA


Po mom mišljenju najslađa kategorija. Stvarno poštujem pripadnice iste. Ne smaraju i ne kukaju imale one 50 ili 100 kg. Ne gladuju i ne piju čarobne praškove. U prošlosti su shvatile da to nema nikakvog dejstva. Naučile su da vole sebe, kako god izgledale i da se obuku i svuku u skladu sa tim. Prve su kad se igra odbojka ili frizbi na plaži i ako nisu najbolje pičke u društvu. Pripadnice ove kategorije se na kraju po pravilu srede. Pukne im jedne godine film i reše da se aktiviraju. Stvarno se pomuče i rezultati ne izostanu, ali će vam uz dijetalni sladoled priznati da mu sve to dođe na isto bile mršave ili debele.

I za kraj još jedna konstatacija, u današnje vreme nije sramota biti debeo, ali je velika i grozna sramota da se sa dvaes’ I kusur zadišeš dok trčiš za autobusom ili kad se penješ na treći sprat jer se pokvario lift. Sramota je da si muško (ali i žesnko) a da ne možeš da digneš više od 10 kila, a da se ne ukočiš. Sramota je ako mene pitate i da se ukočiš.
Zato ne gajite pivske stomake i viseće zadnjice već nađite svoju zanimljivu fizičku aktivnost od koje nećete odustati. Ne radite ono što mrzite samo da bi izgledali dobro, poenta je da u svemu tome uživate.
Verujte mi da se ni zbog jednog jedinog trčanja nisam pokajala, čak i kad sam povraćala i padala u nesvest , na kraju sam se osećala kao super -uber lik.

Da ne smaram više, marš na znojenje! Ja ću svoj današnji trening sigurno odraditi..


1 коментар:

  1. Prava tema za ovaj period!Sto rekla Sindi Kraford jednom davno,a ja procitala :" Kada bi bilo koja zena izdvojila svaki dan samo pola sata za intenzivno vezbanje,mogla bi da izgleda kao ja." Tako da se toga pridrzavam,setimo se samo onih njenih video kaseta koje cim kupis vec se osecas dve kile laksom ;)

    ОдговориИзбриши