уторак, 16. април 2013.

NJENO VISOČANSTVO „KOMBINACIJA“





Poslednjih dana (da ne kažem meseci i godina) često korišćena reč umesto dečko, dragi, pile, kuca,miš i sl. Kombinacije su u današnje vreme dostigle svoj vrhunac. Čak postoje i posebna socijalna pravila obitavanja u kombinaciji. One mogu biti slatke i osvežavajuće ako se konzumiraju umereno, a često postanu gorke, mučne i deprimirajuće ako se oglušite o pravila ponašanja i ugovorne odredbe.
Na kombinaciju mogu da gledam samo kao na ugovorni odnos, što zbog profesionalne deformacije, što zbog faktičkog stanja. I bolje tako da ih svatimo. Utvrdimo prava i obaveze druge ugovorene strane i krenemo sa izvršavanjem. Šteta što u slučaju spora, ne postoji nadležni sud.

AD HOC KOMBINACIJA:

Muškarci su posebno oduševljeni ovom vrstom. Nema nepotrebnih poruka i poziva, i obavljaju se inkognito. Bez posledica, viška informacija i teških reči.
Osobu B najčešće i ne poznajemo skoro uopšte, tako da se cela stvar odradi umesto jutarnjeg trčanja. Psiho-emocionalna angažovanost u ovom slučaju je na najnižem nivou.

Kvalifikovani oblik: Dešava se kad se „obavi“ sa osobom koja ti je dugogodišnji prijatelj. Koliko god da sebe ili osobu B ubeđujemo u suprotno, prijateljski odnos se izvitoperi. Jedna strana hoće više, a druga je duboko razočarana ili rastrzana. Obično se prijateljstvo u nekom momentu završi iz  nekog drugog banalnog razloga uprkos tome što ste oboje svesni o čemu je zapravo reč. Teške reči se koriste umesto lakih komplimenata. Pitate se kako ste uopšte tolike godine mogli da se družite sa tom osobom i koji vas je mandrak naterao na takav postupak. Posle nekog vremena vam možda bude žao zbog raskinutog ( da ne kažem raskrinkanog) prijateljstva, ali ubrzo shvatite da je povratak na staro praktično neizvodljiv.

PREVIŠE JE DOBRO DA BI POTRAJALO:

Seksualna privlačnost koja se ne može obuzdati. U prisustvu dotične osobe vam je neprijatno. Tenzija opipljiva.Sigurni ste kad "nešto" probate, da će to biti najneverovatnije iskustvo u vašem životu. Tako i bude. A onda više ne znate kako da se obuzdate. U jednom momentu i emocije počinju da divljaju. Is3pujete se da ste se totalno zbližili. Malo vam je jednom nedeljno. Onda vam bude malo i dva puta. Samo o tome razmisljate. Dnevne aktivnosti trpe. Prijatelji non-stop slušaju o vašem vanzemaljskom iskustvu. Sve je podređeno tome. I onda izgorite, zajedno ili pojedinačno i seksualno i suštinski. Cela stvar počne da se raspada. Počnete da se zanimate za njegove dnevne aktivnosti. Tražite da budete uključeni u sve što ima veze sa njim. Sanjate vezu i ako mesec dana ranije na istu niko nije mogao ni puškom da vas natera. Histerišete, besnite, strepite, čekate. Ne smete ništa da kažete i pokažete. Onda posle još jednog nadrealnog seksualnog čina puknete i sve kažete. Više onoga što treba nego onoga što ne treba.
Dogovorite se da se više nikad ne vidite. Tako je najbolje za oboje. Posle još jedne veće histerije svim prijateljicama, i jednog poštenog napijanja i provoda, cela situacija se smiri. Nekoliko meseci kasnije nađete dečka, koji naravno nije toliko dobar u svemu tome ali je zato neprevaziđen u nekim trenutno za vas mnogo bitnijim stvarima.
Uvek kad slučajno sretnetre vašu ex kombinaciju bude vam neprijatno. Prolaze meseci i godine, ali neprijatnost nikako. Pomireni sa sudbinom shvatite da ste bogatiji za još jedno iskustvo, a da li vam je to iskustvo zaista trebalo,ne verujem.

BIVŠI PARTNER, SADAŠNJA KOMBINACIJA

Stvari su jasne. Neko je nekog tu ostavio. Video da ima još mnogo riba u ovom moru plavom, a posle shvatio da te ribe ne može baš na bućkalo da upeca. Setio se bivše. „Jedan poziv menja sve“- kaže Cane. I on ga posluša.. Ostavljena strana jedva čeka. Misli da je dobila još jednu šansu. Veruje ako se nekoliko puta vide i ako bude divna, radosna i cvrkutava može da se sve vrati na staro. Naravno „ostavljač“ koristi emotivno rastrojstvo ucveljene strane. Takav odnos može da potraje godinama. Najčešće se završava kada ostavljač otkrije i usavrši nove ribolovačke tehnike ili kad ostavljena spadne na najniže grane i kad svi prijatelji počnu da je sažaljevaju zbog odnosa koji nije u stanju da prekine.
Izlazak iz ove kombinacije ume da bude višestruko gori od raskida. Optužbe za zločinačko ponašanje i obmanu zvuče gore nego da ih izgovara državni tužilac lično.
Ako ste trenutno u nečemu sličnom, pokušajte da pobegnete. Staro nepisano pravilo važi i za vas. Posle veze nema kombinacije, kako god da je počela. Poštedite sebe bespotrebnih svađa i lažnih nada.



VEZA?!!? NA TAKO NEŠTO ME SRAMOTA I DA POMISLIM

On ili ona totalno nisu vaš tip. Ni po čemu, ali posebno po fizičkom izgledu. Ne kazem da je vaša kombinacija neugledno ružna,ali po difoltu poseduje neku fizičku ili psihičku manu sa kojom ne možete da se pomirite.
Ali zato je seks sjajan, bajan i neponovljiv. Ali svaki razgovor ili drugi pogled na osobu, čitavo to iskustvo pomalo zagorča. Gutate knedle i trpite sve to jer „bolje išta, nego ništa“. Ni u ludilu, ni u najgoroj kontuzovanosti nikome (osim možda najboljem ortaku/ortakinji posle 2-3 sata navlačenja, obećanja i zaklinjanja na ćutanje) ne biste priznali da sve to radite sa „tim retardom“. A onda vam se i seks ogadi. Sve postane prilično banalno i rutinski. I prekinete. Bez teških reči i objašnjavanja. Jednostavno se više ne javite.

Kvalifikatorna okolnost: Oprez!!! Može se dogoditi da osoba koju je juče bila ispod vašeg nivoa posle dugotrajnog viđanja postane baš vaš nivo. Bilo da ste se srozali ili uzdigli, u jednom momentu se napravila ravnoteža. Onda počinjete da mučite sebe time kako ste dođavola uspeli da se u tako nekog užasnog zaljubite. Sumnjate da je na vas bačena crna magija. Sigurni ste da vam je ispran mozak. Imate noćne more kako ste u braku sa sitnom decom. Počinjete da halucinirate i paranoišete. Borite se sami sa sobom. Besomučno sebi ponavljate: „ON NIJE ZA TEBE, NE SMEŠ DA SE ZALJUBIŠ!!!“,  a to je već gotova stvar. Onda počinjete da najstrašnije kinjite i mrzite sebe što imate toliko slab karakter pa ste naseli na situaciju (da ne kažem na nešto drugo). Pobegnete glavom bez obzira jer „vaše kriterijume da spuštate nećete“ i dugo patite zbog sopstvene nemogućnosti da realno sagledate stvari.
A možda ako bolje razmislite osoba i nije toliko grozna. Možda i ti nisi baš tako dobra riba/frajer. Možda biste zaista i uspeli. Ali ne. Nikako. Šta bi ti društvo reklo da te sretne sa nekim takvim?!?! Najvažnije da se niste „spustili“ , a to što bezuspešno mesecima nemate devojku/dečka i što i dalje ne možete „retarda“ da zaboravite u rok službe.


PREVIŠE DOBRO DA BI SE PREKIDALO

Molim sve koji ovo čitaju da poslednju kategoriju uzmu sa najvećom mogućom rezervom. Priznajem, čula sam od drugarice komšinice moje drugarice da znaju neku ribu koja se 4 godine viđala sa likom i na kraju završiše u braku srećni. U međuvremenu i on i ona su pokušavali sa drugim ljudima, a kad im to ne bi uspelo vraćali se na staru dobru kombinaciju. Ne sećam se tačno ko je tu prvi puko i predložio izlazak u javnost (jer priča složićete se ima sve osobine urbane legende) ali započeše oni vezu i sretoh ih jednom jako srećne zajedno. Drugarica komšinice moje drugarice mi je još ispričala kako sada žale za izgubljenim vremenom i živcima.  Eto još jednog čudnog rešenja kao dvoje mogu da se smuvaju, uz nepotrebno komplikovanje i maltretiranje.


I za kraj kao i u nekim ispraznim ženskim novinama, savet plus: Nemojte misliti da će se vaša kombinacija završiti vezom, veribom, brakom jer jednostavno NEĆE. Kad neko upozna vaše međunožje pre svega ostalog, teško da može da se vrati na kolosek. Uvek će vas gladati preko tog istog međunožja, a takvu perspektivu niko normalan sebi ne želi. Ako hoćete vezu, tražite vezu! Nije sramota!  Ako ćete da samo da se seksate, budite apsolutno svesni i spremni na posledice u svakom momentu, jer ako se dobro sećam „Posle jebanja nema kajanja!“ Prijatno vam bilo i da vas podsetim da „turite onaj kurton, što se kaže“ kako  poručuje ciga iz klipa o prvom seksualnom iskustvu, a ako je ciga skonto , verujem da ste i vi.

1 коментар: